ДОБРО - Десни Обединени Българи за Развито Общество

събота, 9 март 2013 г.

Глупостта, наречена "равен старт"

Напоследък се наслушах на разни политици или политикоподобни индивиди, или по-скоро същества, които искат "равен старт" за всеки в България. Да подгодним гадните крадливи олигарси, да им вземем мангизите и да ги раздадем на народа по братски и комунистически маниер, така както Робин Худ в средновековна Британия. "Равен старт" би трябвало да значи и това, което е било преди: на всеки по една панелка, една ладичка или москвич, за които чакаш 20г, един гараж (евентуално), едно избено помещение, заплатка от 100-110лв, 2-3 месеца лятна почивка на Слънчев Бряг с общ кенеф за целия етаж... Сигурно значи и лагери на мъчението и смъртта за всички, които не са съгласни с "равния старт", както и традиционното оплюване и охулване на църквата.
"Равен старт" е комунистическо извращение, по което доста бедняци в днешни дни се прехласват, защото за тях винаги мисълта, че някой друг трябва да работи вместо тях е някак си успокоителна, както и заблудата, че някой друг е виновен за тяхното нещастие...
В природата и в действителността няма такова нещо като "равен старт". Всеки човек се ражда по различен начин, с различен интелект, различни способности, различен характер, различни възможности, различно предопределение. Там няма "равен старт". Да, всички пред Бог са равни, в смисъла, че отговарят за действията си; но за всеки отделен човек има различни цели за живота, различни уроци, които трябва да научи в живота си, различни поуки, които трябва да си направи и в общия случай различен успех в задачите, които им са дадени да решават в живота... "Равният старт" в този контекст е безсмислен. В природата няма "равен старт".
Който иска "равен старт" спрямо някой друг, който според него е получил нещо повече даром, ами да работи, за да го постигне. Да не обвинява другия, да не му завижда... Да се сети, че след като Бог е дал на другия повече, сигурно и задачата, която другият има да решава е доста по-голяма... Да се сети, че светът не се върти само около него и неговите потребности. Да се сети, че не някой друг е отговорен за неговото бездействие, а той самият.
И не на последно място, да напомним на читателя, че кражбата си е кражба, независимо дали е извършена с "добра" цел и като такава е против християнският морал. Така, че Робин Худовци, разни комуняги и други, които си падат по разни "преразпределения" на богатствата на принципа: "вземете от богатия и дайте на бедния" са си К Р А Д Ц И, нарушители на заповедта: "Не кради".  Да, има го момента: Ако имаш 2 ризи, дай си едната на този, който няма; но това е предмет на решение на този, който има 2 ризи, а не на този, който няма ризи... И двамата накрая ще отговарят за действията или бездействията си и единият ще бъде съден за кражба на ризи, а другият за скъперничество... И двамата, в борбата си за пари изпускат всичко друго, което е много по-важно: СЕБЕРАЗВИТИЕ: умствено, духовно, физическо; определяне целта в живота, формулиране на житейски задачи и пристъпване към решаването им; стремеж на живущия да ОСТАВИ СЛЕДА, да направи СВЕТА ПО-ДОБЪР по някакъв начин чрез дейността си... Последното би могло да стане с научна дейност, духовна дейност и др, но СЪВСЕМ СИГУРНО Е, че няма да стане с БОРБА ЗА ПАРИ. Борбата трябва да е борба за знания, борба за съвършенство, борба за Истина, борба за Любов, а не борба за пари... Ковчега или урната НЯМАТ ДЖОБОВЕ... Какво като си имал богатство ИЛИ какво, ако си нямал богатство... Никакво значение няма да има то един ден.

Лесно ти е да го кажеш: ще каже някой. Не си като някои други, които едва свързват двата края и едва оцеляват....

Зависи от причините за това: ако човек има някакъв недъг, който не му позволява да се изхранва сам, то да: тогава е оправдано; но когато съзнателно започне да търси други оправдания за мързела си, тъпотията си, мизерията си: както физическа, така и духовна; а не да пристъпи към решаването им, тогава сам си е виновен. И ДА: ЛЕСНО МИ Е ДА ГО КАЖА... Аз не съм ДЛЪЖЕН да работя, за да може мързеливци да се възползват от това. Мързеливец не значи нуждаещ се... А, ако мързеливите са по-нахални от наистина нуждаещите се, то те им вредят, вместо да им помагат, защото гълтат част от парите, предназначени за тях... Нека "онеправданите пролетарии" да идат да копаят пустеещите български земи, вместо да си купуваме само гръцки и турски зеленчуци и нека взимат пример от нашите предци, които не са се оплаквали, защото са били твърде заети да оцеляват с Белчо и Сивушка на нивата... Да, ама ние сме много велики... Как ще си цапаме ръцете със селски труд: ще вземе да се размаже китайският лак за нокти, ще си скъсаме турските панталони/поли... Пък сме учили и ВИСШУ (то не случайно цял свят ни се подиграва на нашето ВИСШУ, което и сульо и пульо го завършва, но това е друга тема...) за да не работим кърски труд... Еми ще отговоря: сори, каквото и ВИСШУ да си учил, щом се налага да оцеляваш с кърски труд, ще оцеляваш с кърски труд и няма да мърмориш, защото НИКОЙ НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН ДА ТИ СЛУША МРЪНКАНИЯТА и НИКОЙ НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН ДА ТИ ЦЕПИ БАСМА... Та така с господата и дамите, които искат по 1000 евро заплата и поенсия, а не са си я заработили... Открай време е било: каквото си заработиш и произведеш: това ще ядеш... Сега започнаха да се появяват кризи именно, защото не се спазва този принцип...

Няма коментари:

Публикуване на коментар