ДОБРО - Десни Обединени Българи за Развито Общество

сряда, 6 март 2013 г.

Четириполюсното чудовище на статуквото



Чудовищата са различни видове страшни фантастични същества, които обикновено се срещат в митоветелегендите и литературата и филмите на ужасите.
Чудовищата в митологията обикновено са безмилостна напаст която убива без задръжки, но впоследствие бива победена от легендарен герой, както в „Беоулф“ или „Св. Георги и драконът“.
Днес ще говорим за такова едно чудовище, което ни мъчи вече доста години в нашата мила България. Това чудовище е много хитро и лукаво. То има червена книжка на БКП, то е сътрудничило на ДС, то е станало най-велик по приказките си дисидент в зората на демокрацията и най-синият сред сините; то е най-големият радетел за правата на малцинствата, както и най-големият български националист, който иска сапун от определени малцинствени групи. Това чудовище е комунист, демократ, националист, либерал от ДПС. То е всичко и навсякъде, където има келепир и възможност за крадене, присвояване, самоиздигане. То е принципно само в безпринципността и абсолютно безпринципно в принципността. То е комунист - милардер, то е демократ - бедняк, онеправдан, искащ национализация; то е пълен парадокс. Именно този парадокс и тази полюсност в движенията му и стремежа му да овладее всички крайности му осигурява пълен и безусловен успех в пакостите, които върши. Кога имаш най-голям шанс за успех? Когато не избираш страна, а вместо това притежаваш ВСИЧКИ страни. Тогава няма да има значение кой прав и кой крив, кой е победител и кой губещ, защото единият твой полюс винаги ще печели, а друг ще губи. Така ти винаги ще си от печелившите.
Не случайно, когато наближи времето на неизбежният крах на комунизма в България, БКП създаде своят противоположен полюс СДС и му вдъхна ДС агенти, като например агент Виктор, да живее псевдосин живот. Освен това създаде и своето червено продължение БСП да бъде противоположен полюс на СДС и този двуполюсник създаде комфортно за ДС поле, в което действаха сили, които отблъскваха истинските антикомунисти и привличаха основно интересчиите. Перфектно замислено и реализирано устройство, което е хем семпло, хем многофункционално. 
Този двуполюсник, обаче, не беше достатъчен, за да глътне в себе си всички противоборства. Имаше и етнически проблем, който трябваше да бъде пълноценно експлоатиран от ДС машината. Затова вдъхна живот на ДПС чрез агент Сава, който да стане ядрото на правата и свободите на всички турци и цигани и да печели от техният страх. Този полюс дълго време нямаше свой антиполюс. Понеже ставаше въпрос за права и свободи в ролята на тези ДС актьори, техните режисьори решиха да ги набутат в СДС, като допълнение на синият полюс. Другата причина беше, че все още тогава не се наблюдаваше отчетлива националистическа реакция в обществото на този полюс, която да си струва да бъде яхната, до момента в който се появи АТАКА: очевидно следващият проект на службите, целящ да създаде полюс, противопоставящ се на ДПС, но намиращ се в пълна хармония с него. Дори са получавали дарения от ДПС, както и подкрепа от БСП. Когато в системата се създава нов полюс, той винаги взима ресурси от другите полюси. 
Да, но междувременно, в полюса СДС нещата се провалиха и тръгнаха не така, както службите искаха. Имаше вътрешни противоборства и разцепване и фактическото разбиване на този полюс на много малки парченца. В този вид, синият полюс никак не се вписваше имитацията на дуализъм и трябваше да бъде изведен от машината, като дефектен елемент. Заради това от един момент нататък, СДС, ДСБ и другите отломки започнаха постепенно да губят популярност, защото вече станаха ненужни на режисьорите от ДС. Необходимо бе да се намери заместител. Заместители бяха НДСВ и ГЕРБ, а сега се готвят да направят и Кунева заместител. Тези заместители, обаче, не бяха достатъчно качествени и бързо дефектираха (вторият е напът да се строши). Лошото им качество се обуслови от голямата крадливост на Царя и придворните му и голямата некомпетентност на Бойко и придворните му. Нито един от тях не успя да замести достойно голямата гордост на ДС: Иван Костов, Петър Стоянов, Стефан Софиянски, защото те бяха и по-малко крадливи, но и не толкова тъпи като галоши. Бяха постигнали добър баланс между крадливост и компетентност, за разлика от всеки следващ проект, който е все по-малък на компетентност и по-голям на крадливост и тези влошени техни качества станаха очевидни и за непрофесионалисти като мен. Можем да кажем, че синият полюс много им бърка в душата на горките ДС агенти и те са в безизходица. Чудят се кой да натикат там. Проблемът е, че вече всички техни кадри са употребени и има липса на неопетнени послушни и КАДЪРНИ кадри. Като се замислим, провалът на ДС в имитацията на син полюс е нещо напълно естествено и закономерно, защото демократичното мислене никога не е било присъщо за хора като тях и бидейки неспособни да го разберат, са и неспособни да го симулират достатъчно пълноценно. Към настоящия момент партия СДС е извън този четириполюсник, тъй като в нея  вече няма ДС кадри, поради факта, че смятайки партията за аутсайдер, ДС вече няма никакви интереси в нея. Не същото е положението в ДСБ, обаче. В онази партия все още има лица, помагали на ДС, но захвърлени от ДС, тъй като вече са им непотребни, поради безвъзвратно сринатия им обществен имидж. В момента, от гледна точка на ДС сДС и ДСб са употребен и непотребен боклук, но от гледна точка на анализиращите ситуацията антикомунисти, СДС би трябвало да бъде партията, която да предпочетат, тъй като в нея вече няма опетнени от миналото лица и при евентуално кризисно кръвопреливане на антикомунистическа кръв, при липса на ДС интерес в тази партия, тя може да стане бойна единица, работеща за промяната на статуквото в настоящия момент. Номерът на псевдоумрялата лисица може да изненада агентурата.
Междувременно, чудовището подготвя нов полюс, който да експлоатира недоволните от партиите. Не случайно бяха лансирани хора, произлезли от Че Гевара, русофили и други, които сега се представят за алтернатива на тази механизъм, а са всъщност нов полюс в нея. Това, обаче, е неуравновесена система и тя, ако остане прекалено дълго в този вид, ще се разпадне. Затова, ДС ще се опита на всяка цена да напъха тази вълна в синият полюс, поради липсата на друга читава част за него и за да отслаби наложената мантра "всички са еднакви маскари". За да я отслаби, обаче, първо трябва да я усили, като я надуе като балон, който ще се спука, което да доведе хората до завръщане в многопартийното пространство и да ги спре да залитат в извънпартийни пространства, които по-трудно се управляват от ДС, тъй като там цари голям хаос и ръководството е нецентрализирано и на моменти напълно липсва ръководство.
Като всяко чудовище, и това не може да бъде разрушено с конвенционални средства. То съществува по много елегантен метод: когато се появи някаква алтернатива на нещо, тя веднага бива яхвана и превръщана в част от него. Следователно, чудовището няма да бъде победено чрез създаване на алтернативи, защото яхването и поглъщането им е негов специалитет. Следователно, който иска да се бори срещу чудовището, не трябва да създава алтернатива: а тъкмо обратното: да влезе като вирус в чудовището и да започне да го усвоява, така както то усвоява други структури. Поради факта, че чудовището обича да гради централизирани системи, които по-лесно се управляват, ако се получи достъп до най-големият център: главното ядро и то бъде унищожено, ще умре и чудовището. За съжаление, това може да стане само с най-подготвени хора, които са и непорочни, и силно морални, а такива не съществуват. Затова, по-вероятен е другият вариант: чудовището един ден ще се самоунищожи, понеже вече няма да има смисъл от съществуването му: ще е усвоило всичко и всички и няма да има какво повече да се усвоява. Тогава ще започне разруха на системата, поради факта, че система, която не получава енергия/информация и маса отвън е по дефиниция неустойчива и умира. Така и нашето чудовище някой ден само ще умре. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар