ДОБРО - Десни Обединени Българи за Развито Общество

сряда, 3 септември 2014 г.

Преглед на Апдалския печат за 3 септември 2014г.

Преглед на Апдалския печат
Изглежда "западни фактори" се опитват да накарат Боко да отстъпи премиерския пост на некой друг и се обсъждат "компромисни варианти", за да може да не изглежда толкова нахално пред овца електората , че Боко пак става премиер. На пръв поглед: нема нищо нахално: той си е спечелил изборите, има си правото да стане премиер. Да, ама от гледна точка на пиеската, която разиграват, не е баш така. Предишното му правителство уж беше свалено заради протестите на недоволните граждани. Поне такава е пиеската. След като той веднъж е свален от кървави протести на недоволни, не върви пак той да става премиер. Защото представете си, че се окаже, че не е верно, че е свален от протести на недоволни граждани, което всички си го знаем, тогава хептен ще лъсне истината, че разиграват пиеска. Затова, щат не щат, трябва да се придържат към сценария. Знам, че Боко много му се иска отново да стане СуперБоко№1 и да се пука от кеф да дирибейства и да реже лентички както преди, ама сега трябва да го кара по-скромничко. Пак ще му дават да реже някоя лентичка, щото не върви да е съвсем като без хич, но за да му омилостивят егото, ще го подготвят за следващ президент на Апдалия и тогава кеф ти лентички, кеф ти срещи с чужденци. Някак си на Боко повече ще му отива да е президент, защото все пак страната е мутренска и той е мутра и то с колоритен мутренско-просташки и апдалски вид: ще се впише съвсем в ролята си. Вий как мислите?
Фрау Меркел, която преди време блесна със свои нудистки снимки по времето на социалистическите си младини, била казала на Тиквоча: ти спечели изборите, пък аз ще ти помогна после. Това някак си мина покрай ушите на лумпен-електората и замина като нечут шепот. Явно за апдалците толкова е обичайно да са подлоги, че такава открита намеса във вътрешните работи на една уж суверенна страна не прави впечатление. Интересно какво ли е имала в предвид фрау, като е казала на Боко, че ще му помага: може би ще му помогне да тегли заробващи кредити от немски банки, с които да се прави на лентичко-резач? Може би ще му помага да ни направи по-зависими от Берлин? Или пък ще натисне Костов да се прави на лоялен партньор на Боко? Е, донякъде е по-добре да си под немско робство, отколкото под съветско, каквото е днешното, но все пак робството си е все робство... Така, че фрау нудистката да внимава в думите си, защот не всички са заспали подлоги и някои слушат. Не, че това има някакво значение, но все пак от кумова срама...
Театърът има 3 пъти повече публика от футбола. Като се замисли човек, това е напълно естествено. Все пак апдалите са свикнали с театъра толкова много, че целият им живот и цялата им държава е театър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар